010 - 222 28 42

Kinderopvang

BSO De Kunstenmakers

kindercentrum voor 0 tot 12 jaar
samenwerking basisschool Het Spectrum
volop vernieuwende workshops

Adres

Robert van ’t Hoffstraat 30
3059 PN Rotterdam

Telefoonnummer

010 750 84 22

Locatiemanager

Rob Posthuma (kinderdagverblijf)
Lisa Slob (BSO en peuteropvang)
bdh.lm.07@kov-bijdehand.nl

LRKP-nummer

153811833

Openingstijden

voorschools naschools
maandag 07.00 – 08.30 of 07.30 – 08.30 uur na school – 18.30 uur
dinsdag 07.00 – 08.30 of 07.30 – 08.30 uur na school – 18.30 uur
woensdag 07.00 – 08.30 of 07.30 – 08.30 uur na school – 18.30 uur
donderdag 07.00 – 08.30 of 07.30 – 08.30 uur na school – 18.30 uur
vrijdag 07.00 – 08.30 of 7.30 – 08.30 uur na school – 18.30 uur

Tijdens de basisschoolvakanties zijn wij geopend van 08.00 tot 18.30 uur.

Tarieven Inschrijven GGD-Rapport

BSO De Kunstenmakers is ingedeeld in leeftijdsgroepen. Juist de aanwezigheid van leeftijdsgenoten van hetzelfde geslacht maakt dat jongens en meisjes zich prettiger voelen. En meer op hun gemak. Zelfs al spelen meisjes niet altijd met meisjes en jongens met jongens. Door het spelen met vriendjes in dezelfde leeftijd kunnen we gericht rekening houden met de ontwikkelingsfase van uw kind. En daar passen wij ons activiteitenprogramma op aan. Ook met de inrichting van onze ruimtes houden we rekening met de verschillende leeftijden.

7+ activiteiten
De jongere kinderen hebben nog veel behoefte aan workshops en activiteiten met de eigen groep. Dicht bij de eigen pedagogisch medewerker. Maar de 7+ kinderen zijn klaar voor uitdaging en competitie. Wat doen we dan zoal?
• Move it: klimmen, survival, circusschool, combat, natuurontdekkingstochten, skaten, skelteren, dansmoves, basketbal, flashmob, badminton, freerunning, hockey, et cetera.
• Kleinkunst: schilderen, bouwen, striptekenen, toneel, improviseren, tassen restylen, kleding ontwerpen, muziek, graffiti, koken, fotograferen, videoclip maken, et cetera.
• Checkpoint: techniek, proefjes, ontwerpen, experimenteren, goochelen, ontdekken, et cetera.
• Diva: schoonheidsgeheimen, catwalk, wie ben ik?, tutten, theedrinken, haren doen, jezelf zijn, nagels lakken, voetbadjes nemen, et cetera.
• Go!!!: poëzie en rappen, filosoferen en debatteren, schrijven voor de krant, boekenclub, breinbekers, spelen met taal, wereldoriëntatie, vormgeving, et cetera.

Eten en drinken
Bij aankomst op de BSO eten en drinken we samen met de kinderen. Daarna is ruimte voor een activiteit. De dag wordt afgesloten met een fruitmoment.

Een BijZonder team
Het team van BSO De Kunstenmakers is een bijzonder team. Naast hun opleiding tot pedagogisch medewerker hebben zij opleidingen gevolgd op het gebied van sport en beweging, kunst en cultuur, onderwijs, creatieve  therapie en pedagogiek. Zo ontstaat er samen met de kinderen wekelijks een uitdagend programma. Waarbij …
… ons team en al onze boeken en spellen ruimte geven voor wereldoriëntatie;
… ons grote groene buitenplein ruimte maakt voor natuurbeleving;
… sport en beweging in de sporthallen van de brede school en het gezamenlijke plein plaatsvindt;
… ons eigen atelier dé plek is om technisch en creatief bezig te zijn;
… toneel en muziek met behulp van alle verkleedkleding en eigen podium een eitje is.

Samenwerking
BSO De Kunstenmakers maakt deel uit van de Brede School Nesselande. Deze samenwerking betekent dat we intensief samenwerken met de basisscholen, Buurtwerk en andere organisaties in de wijk zoals de bibliotheek, speeltuinen en zorginstellingen. Zo bieden we kinderen in deze grote nieuwbouwwijk toch de veiligheid van een buurtgemeenschap met de ontplooiingsmogelijkheden van de grote stad.

We halen kinderen op van Christelijke basisschool Het Spectrum, Katholieke Dalton basisschool Het Tangram en Openbare basisschool Passe-Partout.