010 - 222 28 42

Vakleerkrachten

Vakleerkracht bewegingsonderwijs
Dhr.  S. van Embden

Ik ben Dhr. van Embden en geef de lessen Lichamelijke Opvoeding aan groep 3 t/m groep 8.
In mijn lessen komen heel veel sporten, motorische vaardigheden en spellen aan bod, waarbij ik zoveel mogelijk aspecten per les behandelen. Tijdens de spellen en sporten kijk ik ernaar of ze het spel snappen en eventueel al een tactiek kunnen toepassen. Maar belangrijker nog vind ik het punt van sportiviteit; kan iemand tegen zijn verlies? Maar misschien nog wel belangrijker; kan iemand omgaan met winnen, dus wordt er rekening gehouden met de tegenstander en niet uitgelachen of uitgedaagd?

Tijdens de andere onderdelen behandel ik veel motorische vaardigheden en overwinning van angsten. Hierbij moet u denken aan klimmen, klauteren, mikken, zwaaien, balanceren, over de kop gaan, stoeien en gooien/vangen. Hierdoor worden de kinderen vaardiger en voelen ze zich ook zekerder wanneer ze bijvoorbeeld buiten gaan spelen.

Het belangrijkste naast het leren is voor mij het plezier in bewegen. Niet iedereen hoeft even vaardig te zijn, dat kan ook niet. Maar wanneer iedereen zijn best doet en het daardoor leuk is voor iedereen, leren kinderen ook om samen te spelen met iemand die juist goed is in andere dingen. Zo help je elkaar en heb je veel plezier.

Vakleerkracht bewegingsonderwijs
Mw. N. van der Meer

 

 

 

 

 

 

Vakleerkracht dans/drama
Mw. A. Stiel

 

 

 

 

 

 

Vakleerkracht Muziek
N.n.b.