010 - 222 28 42

Vakleerkrachten

Vakleerkracht bewegingsonderwijs
Dhr.  S. van Embden

Ik ben Dhr. van Embden en geef de lessen Lichamelijke Opvoeding aan groep 3 t/m groep 8.
In mijn lessen komen heel veel sporten, motorische vaardigheden en spellen aan bod, waarbij ik zoveel mogelijk aspecten per les behandelen. Tijdens de spellen en sporten kijk ik ernaar of ze het spel snappen en eventueel al een tactiek kunnen toepassen. Maar belangrijker nog vind ik het punt van sportiviteit; kan iemand tegen zijn verlies? Maar misschien nog wel belangrijker; kan iemand omgaan met winnen, dus wordt er rekening gehouden met de tegenstander en niet uitgelachen of uitgedaagd?

Tijdens de andere onderdelen behandel ik veel motorische vaardigheden en overwinning van angsten. Hierbij moet u denken aan klimmen, klauteren, mikken, zwaaien, balanceren, over de kop gaan, stoeien en gooien/vangen. Hierdoor worden de kinderen vaardiger en voelen ze zich ook zekerder wanneer ze bijvoorbeeld buiten gaan spelen.

Het belangrijkste naast het leren is voor mij het plezier in bewegen. Niet iedereen hoeft even vaardig te zijn, dat kan ook niet. Maar wanneer iedereen zijn best doet en het daardoor leuk is voor iedereen, leren kinderen ook om samen te spelen met iemand die juist goed is in andere dingen. Zo help je elkaar en heb je veel plezier.

Vakleerkracht bewegingsonderwijs
Mw. J. van Kempen

Jorien


Vakleerkracht dans/drama
Mw. M. Berger

Ik ben Mw. Berger en ik wil via deze weg graag meer vertellen over de lessen dans en drama op Het Spectrum.

Van jongs af aan heb ik al een passie voor dans.  Het was een droom die uitkwam toen ik 4 jaar lang dag in dag uit bezig kon zijn met dans tijdens mijn studie aan de dansacademie. Aansluitend heb ik gedanst bij  kinderdansgezelschap De Stilte waar ik veel podiumervaring heb opgedaan in binnen- en buitenland. Ook begon ik met het geven van dansles aan kinderen. Het gaf me zoveel voldoening om mijn kennis en vaardigheden aan ze over te dragen dat ik besloot om aan de pabo te gaan studeren.

Op Het Spectrum heb ik met veel plezier gewerkt als leerkracht van groep 5 en een instroomgroep. Dit jaar werk ik als vakleerkracht dans/drama.

In mijn danslessen staat de ontwikkeling van het kind centraal, waardoor de aanpak van het dansmateriaal sterk wordt bepaald. Het gaat niet om passenkennis en het onthouden van de volgorde daarvan. Ik haak in op de aangeboren drang tot spelen van kinderen. Er is veel ruimte voor eigen invulling om de creativiteit te ontwikkelen, naar elkaar te kijken en van elkaar te leren.
Elke les heeft een thema of onderwerp dat aansluit bij de leefwereld van de kinderen. Dit thema prikkelt de fantasie en motiveert om te bewegen. Zo dansen we bijvoorbeeld als een ballon die licht zweeft, steeds groter wordt en uiteindelijk leegloopt. Maar ook als een elastiekje, een dier, water, etc.

Vakleerkracht Muziek
Dhr. J. Kruidhof

Jannum